JOAN CARLES CAPDEVILA I TATCHÉ Figuraire i Pessebrista


“25 pessebristes de renom” desembre 2009 – gener 2010
9 Febrer 2011, 23:27
Filed under: Exposicions de Pessebres

Cartell Trobada Mataró

EXPOSICIÓ COMMEMORATIVA DE LA TROBADA A L’ATENEU DE CAIXA LAIETANA

Ha estat un gran honor, haver estat convidat ha participar a la exposició commemorativa dels 25anys de la Federació Catalana de Pessebristes “25 pessebristes de renom” on els probablement 25 millors pessebristes de Catalunya de tots els temps exposaran les seves millors obres.

Aqueta exposició  ha estat situada a la planta baixa al  anomenat espai zero de l’Ateneu de Caixa Laietana a les seves instal·lacions al carrer c/ Bonaire de Mataró, dins del marc de la 41a  Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, esplèndidament organitzada pels companys pessebristes de l’Associació de Pessebristes de Mataró.

 Cartell expo. Mataró

Quan els amics pessebristes de Mataró van contactar amb mi, amb la proposta de participar en l’exposició em va faltar temps  per acceptar-la i posar-me  treballar en  la reconstrucció de dos diorames, els quals feia temps estava esperant una oportunitat  per restaurar-los. 

 Autor: Joan Carles Capdevila, any 2004, L’Adoració dels Reis,

Dos pessebres que   han estat importants en la meva carrera, el primer  l’Adoració dels Reis construït l’any 2004 un diorama entranyable principalment pel canvi d’estil de treball que em vasuposar la seva realització aplicant més acuradament la tècnica del poliestirè com a sopor principal i sobretot  l a importància d’aquest material en la fase de disseny inicial dels volums del pessebre,  el segon el Naixement elaborat l’any 2006 any del 25e aniversari  en que se’m va concedir el  títol de mestre pessebrista per part de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell , pessebre també elaborat amb el mateix sistema de treball però amb una complicada feina  pel que fa al sostre construït amb  voltes a la catalana del  primer terme , van ser els primers diorames en que vaig aplicar el degradat de color en la capa de pintura de fons.

Auto:Joan Carles Capdevila, any 2006, Naixament 

Mai podia haver imaginat poder compartint sala amb grans mestres com Traité, Pi, Cadevall,Pagespetit, Serena, Moles, Marín, Térmens, Mestres, Bofill …

Per acabar tant sols donar l’enhorabona als companys de Mataró per la excel·lent organització de l’exposició.

Joan Carles Capdevila

Figuraire pessebriste

Comentaris tancats a “25 pessebristes de renom” desembre 2009 – gener 2010

css.php